Γαλλικές δυνάμεις έφθασαν στη Λιβύη για δράση κατά των ισλαμιστών




Φεβρουάριος 24, 2016.


Επίλεκτες δυνάμεις του γαλλικού στρατού έφθασαν στη Λιβύη, στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης, για να υποστηρίξουν τις τοπικές δυνάμεις του ταξίαρχου Χαλίφα Χαφτάρ κατά των τρομοκρατικών ισλαμικών ομάδων, όπως δημοσιεύουν λιβυκές πηγές πληροφοριών.




Σύμφωνα με την   «Huffington Post Arabi» στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι οι επίλεκτες γαλλικές δυνάμεις βρίσκονται  στην αεροπορική βάση  Μπενίνα, ανατολικά της Βεγγάζης, όπου είναι οι κύριες δυνάμεις  πιστές στον Χαφτάρ.



Το δημοσίευμα δεν αναφέρει τον αριθμό των στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων της Γαλλίας που έφθασαν στη χώρα.



Η πηγή σημειώνει ότι συγκροτήθηκε  κέντρο συντονισμού καθώς και κοινή δύναμη αποτελούμενη από Γάλλους και Λίβυους υπό τις διαταγές του συνταγματάρχη Σαλίμ αλ Αμπντάντι.



Σκοπός τους είναι να προστατεύσουν τη Βεγγάζη από τις συνεχείς επιθέσεις των ισλαμιστών.



Οι συγκρούσεις κλιμακώθηκαν στη Λιβύη μετά  την αποτυχία των πολιτικών κομμάτων να έρθουν σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Στόχος των δυνάμεων του Χαφτάρ είναι η ανάκτηση του ελέγχου του λιμανιού Αλ Μουράισα, που βρίσκεται δυτικά της Βεγγάζης το οποίο ελέγχουν τώρα οι Ισλαμιστές.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ