Σύμβουλος του Ρώσου προέδρου χαρακτήρισε το Ισραήλ ως ‘πρόξενο του πολέμου στη Συρία’




 "Το Ισραήλ κατηγορεί για αντισιωνισμό το Κρεμλίνο"

Φεβρουάριος 5, 2016.

Ισραηλινό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ρώσος πολιτικός αναλυτής, Μαξίμ Σεφτσένκο (Максим Шевченко), μέλος του προεδρικού συμβουλίου για την Κοινωνία των Πολιτικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και  συμμετέχων στο πολιτικό talk show στα μέσα ενημέρωσης της Μόσχας, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι προκάλεσε τον πόλεμο στη Συρία και εμποδίζει τις προσπάθειες της Ρωσίας να συντρίψει τις τρομοκρατικές ομάδες στη χώρα.



Κατά τη διάρκεια της τακτικής εβδομαδιαίας συνέντευξης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ηχώ της Μόσχας», ο Σεφτσένκο είπε επίσης ότι οι σιωνιστές επιτίθενται για να καταλάβουν παράνομα «όχι μόνο μέρος της ιστορικής Παλαιστίνης που την ονομάζουν Ισραήλ», αλλά, και άλλων μεγάλων περιοχών της  Μέσης Ανατολής, της Αυτοκρατορίας Σάμ, η οποία περιλαμβάνει το Ιράκ, τη Συρία, το Λίβανο και την Παλαιστίνη.


Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο κύριος στόχος του Ισραήλ, είναι να διαλύσουν τη Συρία για να διαιωνίσει την «κατοχή των Υψιπέδων του Γκολάν» και να εμποδίσουν τις δραστηριότητες του «απελευθερωτικού κινήματος της Χεζμπολάχ».


Επιλέον- γράφει ο ισραηλινός ‘Κάρσορ’- ο Μαξίμ Λεονάρντοβιτς  κατήγγειλε τους «Ισραηλινούς πράκτορες στη Ρωσία» οι οποίοι δημιουργούν μια ψευδή εντύπωση στο ρωσικό κοινό ότι το Σιωνιστικό κράτος είναι δήθεν σύμμαχος του Κρεμλίνου στον αγώνα για τη διατήρηση του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία.


Σημειώνεται- συνεχίζει το ισραηλινό δημοσίευμα- ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα που ο σύμβουλος του προέδρου Πούτιν ανακοινώνει αντισημιτικό δελτίο τύπου με εμφανείς εκκλήσεις για την καταστροφή του Ισραήλ.


Ο Σεφτσένκο λίγο μετά την επίσκεψή του στη Συρία, δημοσίευσε ένα εξτρεμιστικό άρθρο κατά του Ισραήλ στην εξτρεμιστική έκδοση του «Αύριο» [«Завтра»].


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Σεφτσένκο είναι από τους πιο διαβόητους αντισημίτες αρθρογράφους του Κρεμλίνου και δεν εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις, αλλά την επίσημη θέση της Μόσχας.


Το Κρεμλίνο εξακολουθεί να θεωρεί τη Χαμάς και την Χεζμπολάχ ως εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα και στηρίζει αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες σε όλους τους τομείς (στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά) στον αγώνα κατά του Ισραήλ, σημειώνει χαρακτηριστικά το ισραηλινό δημοσίευμα.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ