Αδιέξοδο με τους πρόσφυγες- Σκόπια και Σερβία θα εντείνουν τα μέτρα κατά των μεταναστών





Φεβρουάριος 29, 2016.



Τώρα οι βαλκανικοί λαοί αντιλαμβάνονται πόσο τα γεγονότα της Μέσης Ανατολής είναι δίπλα τους, κοντά τους, μέσα στο σπίτι τους…



Η Ελλάδα ετοιμάζεται να εισαγάγει κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέσα σε 72 ώρες, εάν δεν αρχίσουν να φεύγουν οι πρόσφυγες από το έδαφός της, γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους, βάσει πηγών από τα Σκόπια.




Η ελληνική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο έκτακτης ανάγκης που σημαίνει ενεργοποίηση όλου του πληθυσμού για το προσφυγικό πρόβλημα. 



Το δημοσίευμα σημειώνει ότι  η πολιτική του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων με τους πρόσφυγες,  είναι εξαρτώμενη από τον αριθμό που θα επιτρέψει η Σερβία στο έδαφός της  και αυτή με τη σειρά της,   από τις ποσοστώσεις που θέτει η Κροατία.



Η αλυσίδα αυτή των βαλκανικών κρατών έχει τεντώσει αρκετά, αφού στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 30 χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν κατανεμηθεί σε 28 οικισμούς και σε 7 κέντρα διέλευσης και ελέγχου.



Η Σερβία προτίθεται να καθορίσει την πολιτική της ως προς τους πρόσφυγες από την αρχή, και αυτή θα είναι βασισμένη από αντιμετώπιση των μεταναστών στις γειτονικές της χώρες.



Το δημοσίευμα επικαλούμενο το ραδιόφωνο της Βαυαρίας σημειώνει  ότι η Γερμανία ενδέχεται να κλείσει τα σύνορά της με την Αυστρία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα