Το Κουρδιστάν της Συρίας ανοίγει γραφείο στη Μόσχα



Οι Κούρδοι της Συρίας πέτυχαν την αναγνώριση της Ρωσίας, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα

Φεβρουάριος 5, 2016.


Το συριακό Κουρδιστάν θα αποκτήσει εκπροσώπηση στις 10 Φεβρουαρίου στη Μόσχα. Στην τελετή έναρξης θα παρευρεθούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, όπως δημοσιεύει η ρωσική εφημερίδα  ‘Κομερσάντ’- Коммерсантъ.



Η εκπροσώπηση δεν θα απαρτίζεται από διπλωματική αποστολή- θα έχει την ιδιότητα του δημόσιου φορέα και θα καταχωρηθεί στο ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Με την απόφαση αυτή, η Ρωσία γίνεται η δεύτερη χώρα στον κόσμο που στο έδαφός της θα υπάρχει ένα γραφείο της κουρδικής αυτονομίας στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

Προηγουμένως, παρόμοιο γραφείο του Κουρδιστάν της Συρίας, άρχισε να λειτουργεί στο έδαφος του Κουρδικής Περιφέρειας του Ιράκ.

Το επόμενο βήμα είναι η αναγνώριση από τη Γαλλία και τη Γερμανία.


Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής εθνικο-πολιτικής αυτονομίας των Κούρδων  στη Ρωσία, Φαρχάτ Πατίεφ,  είπε ότι «το κύριο πράγμα είναι ότι οι δύο πλευρές κατανοούν ο ένας τον άλλον και έχουν ένα κοινό πρόβλημα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπισθεί μέσω των κοινών προσπαθειών».


Εκπρόσωποι του κόμματος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» μία από τις βασικές δυνάμεις που κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο Συριακό Κουρδιστάν, και έχει αναλάβει την οργάνωση της άμυνας κατά του ‘ισλαμικού κράτους’, επισκέφθηκε τη Μόσχα στα τέλη Νοεμβρίου.

Εκτός από την αντιπροσωπεία του συριακού Κουρδιστάν, στη συζήτηση για τις προοπτικές της δημιουργίας ενός τέτοιου συνασπισμού, συμμετείχαν επίσης, εκπρόσωποι των Κούρδων της Τουρκίας.


Η Άγκυρα, συνεχίζει το ρωσικό δημοσίευμα, εξισώνει του Κούρδους με τους τρομοκράτες, πιστεύοντας ότι το κόμμα «Δημοκρατική Συμμαχία» είναι πτέρυγα  του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στην Τουρκία που έχει χαρακτηρισθεί ως τρομοκρατική οργάνωση.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ