Αύξηση της παρουσίας του ρωσικού στρατού στην Κριμαία





Φεβρουάριος 12, 2016.

Η ραγδαία αύξηση των ρωσικών στρατευμάτων στη χερσόνησο τη Κριμαίας δικαιολογείται από την διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων που προαναγγέλθηκαν από τον  υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, κατόπιν εντολής του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, για τη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια, σημειώνει το δημοσίευμα του Ria.



Στο πλαίσιο της άσκησης έχουν ενεργοποιηθεί τα συστήματα ελέγχου της Νότιας και Κεντρικής Στρατιωτικής  Περιοχής που ενοποιούνται στην εδαφική άμυνα από την περιοχή του Ροστόφ, Σεβαστούπολης και Συμφερόπολης.


Σύμφωνα με τον Σόιγκου, οι στρατιώτες που εμπλέκονται στην άσκηση καθώς και οι δυνάμεις που αναπτύσσονται βρίσκονται σε μια απόσταση  τριών χιλιάδων χιλιομέτρων που ενώνονται με 18 πολύγωνα.


«Οι προσπάθειες για ομαδοποίηση των στρατευμάτων στην Κριμαία, της πολεμικής αεροπορίας και αεράμυνας γίνεται για να αποκρούσουν τη μαζική επίθεση από αέρα του φανταστικού εχθρού, ώστε να είναι σε ετοιμότητα», είπε ο Σόιγκου.


Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, σε δηλώσεις του είπε ότι το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών ασκήσεων στη στρατιωτική περιφέρεια του Νότου, αποδείχθηκε η καλύτερη ασπίδα και ότι είναι επαγγελματίες και πρόθυμοι  να καλύψουν την ασφάλεια της χώρας στα νότια σύνορα, συμπεριλαμβανομένης και της Κριμαίας, καθώς εκεί διεξάγονται ασκήσεις για απόκρουση μαζικής επίθεσης από φανταστικό εχθρό.



Στη ρωσική άσκηση που βρίσκεται σε εξέλιξη συμμετέχουν 8.500 στρατιώτες, 900 στρατιωτικά οχήματα, 200 αεροπλάνα και ελικόπτερα και 50 πολεμικά πλοία, σύμφωνα με το ‘Ζβέζντα’.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ