Συνάντηση Πούτιν με τον «παλιό φίλο του» Κίσινγκερ που επισκέφθηκε τη Μόσχα




Φεβρουάριος 4, 2016.


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχίζει τις «μακροχρόνιες, φιλικές σχέσεις τους» με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρυ Κίσινγκερ, καθώς είχαν ‘την ευκαιρία να συνομιλήσουν’ σε μια συνάντηση στην κατοικία του, έξω από τη Μόσχα.



Η συνάντηση αποτελεί συνέχεια ενός ‘φιλικού διαλόγου μεταξύ του Προέδρου Πούτιν και του Χένρυ Κίσινγκερ οι οποίοι δεσμεύονται από μια μακροχρόνια σχέση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.



«Μπορούν να επικοινωνούν συνέχεια, χρησιμοποιώντας την ευκαιρία να ανταλλάσσουν απόψεις», πρόσθεσε.
Με αυτήν την ευκαιρία ο Πούτιν είχε τη δυνατότητα να συζητήσει τα επείγοντα διεθνή ζητήματα και να ανταλλάξει απόψεις για τις παγκόσμιες προοπτικές, συμπλήρωσε ο Πεσκόφ.



Ο Πούτιν και ο Κίσινγκερ είχαν πάνω από 10 συναντήσεις τετ-α-τετ, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης.




Όταν ο Κίσινγκερ επισκέφθηκε τη Ρωσία το 2013, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα δίνει πάντα έμφαση στην άποψή του και αποκάλεσε τον πρώην  Γραμματέα του Στέιτ, ως «πολιτικό παγκοσμίου κλάσης».



Ο Κίσινγκερ, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών και επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής, που ξεκίνησε την πολιτική των ήπιων τόνων το 1969 διεύθυνε τις Αμερικανο-Σοβιετικές σχέσεις με μια ομολογουμένη ευκολία.



Από την πλευρά του, στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στο Βιετνάμ σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να θέσει τέλος στον πόλεμο του Βιετνάμ (1955-1975) τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1973.



Σε συνέντευξή του το Δεκέμβριο στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», ο Κίσινγκερ είπε ότι πιστεύει πως η Δύση θα πρέπει να κατανοήσει ότι θα μπορούσε να υπάρξει ψήφισμα στη συριακή κρίση και ενότητα χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας. Είπε, επίσης, ότι δεν μπορεί να νικήσει (η Δύση) τους τζιχαντιστές του  Ισλαμικού κράτους ( Daesh ή IS, πρώην ISIS/ISIL) στη Μέση Ανατολή με τη χρήση της διπλωματικής οδού.



RT
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ