ΥΠΕΞ Συρίας: Ύποπτη σιωπή του ΟΗΕ για τρομοκρατικές επιθέσεις σε Δαμασκό και Χομς




Φεβρουάριος 23, 2016.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας είχε αποστείλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δύο επιστολές για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις πόλεις Χομς και Δαμασκό.

 
«Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 η τρομοκρατική ομάδα «Ισλαμικό Κράτος» πυροδότησε ένα αυτοκίνητο  Toyota, με εκρηκτικά σε μια πολυσύχναστη αγορά στο προάστιο της Δαμασκού, Σαγίντ Ζεϊνάμπ.


Μετά από αυτό, ακολούθησαν άλλες δύο βομβιστικές επιθέσεις ανάμεσα σε πλήθος ανθρώπων που έτρεξαν  να βοηθήσουν κατά την πρώτη έκρηξη από τους τρομοκράτες».


Αποτέλεσμα αυτής της τριπλής τρομοκρατικής επίθεσης στη Δαμασκό,  ήταν να σκοτωθούν τουλάχιστον 83 άτομα και να τραυματισθούν εκατοντάδες, κυρίως γυναίκες και παιδιά καθώς και ηλικιωμένοι, ενώ η υποδομή της πόλης υπέστη σημαντικές ζημιές.


Αυτές οι εκρήξεις συνέβησαν μέσα σε λίγες ώρες μετά τη φοβερή τραγωδία στη Χομς. Όπου σε μια κατοικημένη περιοχή της Αζ Ζάρα, σκοτώθηκαν 46 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 100. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι ακόμη στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.


Η συνεχιζόμενη σιωπή του ΟΗΕ, μεταφέρει ένα ανεπίσημο μήνυμα προς τις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία, ειδικότερα την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία, να συνεχίσουν αυτές τις  ενέργειες, προτρέποντάς τες,  μάλιστα,  να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον του συριακού λαού,  ο οποίος έχει ήδη μετακινηθεί από την πατρίδα του και τα αποτελέσματα γίνονται γνωστά σε πολλές χώρες της περιοχής και σε κράτη σε όλον τον κόσμο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας.


Η κυβέρνηση της Συρίας καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και τον Γενικό Γραμματέα του διεθνούς οργανισμού να καταδικάσουν άμεσα τις σοβαρές αυτές τρομοκρατικές πράξεις, σημειώνει το δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ