Αλβανία, Σκόπια και Βουλγαρία θα πιέσουν την Ελλάδα για ενίσχυση των συνόρων της




Φεβρουάριος 6, 2016.


Οι χώρες της Ομάδας Βίσεγκραντ, Τσεχική Δημοκρατία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Πολωνία,  έχουν ετοιμάσει ένα «Σχέδιο Β» όσον αφορά τη ροή των προσφύγων που εισέρχονται στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας- Ελλάδας.



Οι χώρες αυτές έχουν προτείνει μια συμφωνία για συνεργασία ελέγχου των συνόρων της Αλβανίας, Σκοπίων και Βουλγαρίας, ως προς τους μετανάστες που εισέρχονται από την Ελλάδα.


Η πρόταση των χωρών Βίσεγκραντ, θα συζητηθεί στις 15 Φεβρουαρίου κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Πράγας, μια πρόταση με την οποία επιδιώκεται, στην κατ’ ουσίαν κλείσιμο των συνόρων της Ελλάδας με τις τρεις βαλκανικές χώρες, ώστε να εμποδιστεί η διέλευση των μεταναστών.


Την περασμένη εβδομάδα, η ΕΕ επέκρινε έντονα την Ελλάδα που δεν ελέγχει τα θαλάσσια σύνορά της στη ροή των προσφύγων που προέρχονται από την Τουρκία, με αποτέλεσμα την πρόκληση τραγωδιών με τα πλωτά μέσα των μεταναστών.


Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, δήλωσε ότι εάν η Τουρκία δεν ελέγξει την εισροή των μεταναστών σε συνεργασία με την Ελλάδα, θα υιοθετηθεί η πρόταση  για συμφωνία με τα Σκόπια- Βουλγαρία-Αλβανία, για έλεγχο στα σύνορά τους  των προσφύγων ή το κλείσιμο των συνόρων τους.


«Αυτό θα πιέσει την Ελλάδα και θα την αναγκάσει να συνεργασθεί με την Τουρκία στο ζήτημα των μεταναστών», είπε ο πρωθυπουργός της Τσεχίας.


Οι χώρες του Βίσεγκραντ, δεν αποδέχθηκαν την πρόταση της ΕΕ, να δεχθούν έναν αριθμό προσφύγων από τη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο της απόφασης σχετικά με την κατανομή τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι χώρες αυτές έχουν εκφράσει την άρνησή τους  να δεχθούν μετανάστες, σημειώνει το ‘Ιλλυρία’.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ