Ούγγρος ΥΠΕΞ: Το ΝΑΤΟ να ανοίξει τη θύρα για τα Σκόπια



Το βουλγαρικό δημοσίευμα αναφέρεται στις προτροπές της Βουδαπέστης για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ως "Μακεδονία"


Φεβρουάριος 25, 2016.


Το ΝΑΤΟ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προσχώρησης του Μαυροβουνίου, θα πρέπει να αφήσει τη θύρα ανοιχτή για την FYROM και τη Γεωργία.
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της  Ουγγαρίας,  Πέτερ Σιγιάρτο.



‘Εάν το ΝΑΤΟ δεν συνεχίσει τη διαδικασία της διεύρυνσης θα οδηγηθεί σε μια σημαντική  διάβρωση της αξιοπιστίας  της Συμμαχίας’, δήλωσε ο Σιγιάρτο στο περιθώριο του συνεδρίου στη Βουδαπέστη που είχε αντικείμενο την ασφάλεια στα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.


Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ποπόσκι, σε ομιλία του  στο συνέδριο, ανέφερε  ότι η ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ θα φέρει την οικονομική ευημερία σε αυτήν.

Σημειώνεται ότι το Δεκέμβριο του 2015, οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, πήραν την ιστορική απόφαση να αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με το Μαυροβούνιο ως 29ο μέλος της Συμμαχίας.

Πρόκειται για την πρώτη διεύρυνση της Συμμαχίας για τα έξι τελευταία χρόνια.
 Το 2009, η Αλβανία και η Κροατία έγιναν μέλος της Συμμαχίας. Τα Σκόπια επιδιώκουν την ένταξη τους με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ή ως «μακεδονικό κράτος» με τη συντομογραφία «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας»- FYROM, που συντομογραφικά θα αποκαλείται «Μακεδονία».
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ