Τα «Γεράκια για την ελευθερία του Κουρδιστάν» ανέλαβαν την ευθύνη για τη φονική έκρηξη στην Άγκυρα




Φεβρουάριος 19, 2016.


Η ομάδα «Γεράκια για την ελευθερία του Κουρδιστάν», που σχετίζεται με την οργάνωση του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Άγκυρα στις 17 Φεβρουαρίου, όπως σημειώνει η ρωσική εφημερίδα ‘Κομερσάντ’.




«Το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου ένας βομβιστής αυτοκτονίας πραγματοποίησε επίθεση σε στρατιωτική φάλαγγα στην Άγκυρα. Με την επίθεση έγινε αθάνατος», ανέφεραν τα μέλη της οργάνωσης «Γεράκια για την ελευθερία του Κουρδιστάν», (TAK).



Όπως σημειώνει η ανακοίνωσή τους η επίθεση έγινε σε αντίποινα για τις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της κουρδικής μειονότητας στο νοτιο ανατολικό μέρος της χώρας.



Το δημοσίευμα σημειώνει ότι  η τουρκική αστυνομία έχει συλλάβει 14 υπόπτους για την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα στις 17 Φεβρουαρίου, ενώ πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε ότι οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης, στην οποία σκοτώθηκαν 28 άτομα και άλλα 16 τραυματίστηκαν ήταν από τις Ομάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG) των Κούρδων της Συρίας που συνδέεται με το Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ