Η Ρωσία έστειλε «αεροσκάφος – κατάσκοπο» στη Συρία




Φεβρουάριος 16, 2016.


Ο τελευταίος τύπος ρωσικού αεροσκάφους ηλεκτρονικής και οπτικο-ηλεκτρονικής παρακολούθησης, το «Tu-214R», του  οποίου τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν δημοσιοποιηθεί από το στρατό, έχει κάνει το πιο μακρινό ταξίδι του στο εξωτερικό, στη Συρία, και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Χμέϊμιμ.




Το ρωσικό αεροσκάφος πέταξε κατ’ ευθείαν από το αεροδρόμιο του εργοστασίου αεροσκαφών στο Καζάν, όπου κατασκευάστηκε και ακολούθησε τη συνήθη αεροπορική πορεία Ιράν-Ιράκ – Συρία.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα της “Gazeta.ru”, η επεξεργασία των δεδομένων γίνεται με αλγόριθμους επιτρέποντας τη λήψη λεπτομερών εικόνων ραντάρ με αντικείμενα που είναι καλυμμένα από καπνό, ομίχλη ή στρώματα βλάστησης ή ακόμη χιόνι και χώμα. Το σύστημα έχει τη δυνατότητα διείσδυσης μερικές δεκάδων μέτρων, διατηρώντας παράλληλα υψηλή ανάλυση των δεδομένων.



Τα δεδομένα που καταγράφονται από το αεροσκάφος  σε θάλασσα, παράκτιες περιοχές ή στο εσωτερικό ενδοχώρας,  μεταφέρονται μέσω δορυφόρου στον επίγειο σταθμό, όπου καταγράφονται και εκτυπώνονται σε μορφή «γεωκωδικοποιημένου ψηφιακού χάρτη» που απεικονίζει όλες τις δραστηριότητες του στόχου παρακολούθησης.



Το «Tu-214R», έχει στο εσωτερικό του τρία διαμερίσματα με ξεχωριστό αντικείμενο παρακολούθησης που στο τέλος δίνουν μια ενοποιημένη εικόνα.



Έχει εύρος ανίχνευσης κατά τη λειτουργία του έως και 250 χιλιόμετρα με υψόμετρο πτήσης στα 9 ή 12 χιλιάδες μέτρα.



Το αεροσκάφος ,προφανώς, θα λειτουργήσει στην παρακολούθηση των εχθρών της Συρίας.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ