Οι Τάταροι της Κριμαίας θα χτίσουν τουρκικά τζαμιά και σχολεία




Φεβρουάριος 9, 2016.

Το Σαββατοκύριακο στην Άγκυρα πραγματοποιήθηκε μια πλατφόρμα συνάντησης τουρκικών οργανώσεων των Τατάρων της Κριμαίας στην οποία συγκεντρώθηκαν 43 οργανώσεις των Τατάρων από όλη την Κριμαία.



Η συνέλευση αποφάσισε να βοηθήσει το λαό των Τατάρων της Κριμαίας στην επίλυση των προβλημάτων τους,  με έμφαση  στον πολιτισμό και στην εκπαίδευση των Τατάρων.



Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα του πόλης Χέρσον της Ουκρανίας «οι εκπρόσωποι των Τατάρων της Κριμαίας καθώς και της διασποράς υποστηρίζουν την πρωτοβουλία για το άνοιγμα  (τουρκικών) σχολείων, νηπιαγωγείων, τζαμιών και πολιτιστικών κέντρων για την ανάπτυξη της (τουρκικής) γλώσσας και του πολιτισμού των Τατάρων της Κριμαίας. 



Παράλληλα έχει προγραμματισθεί να δημιουργηθούν παρόμοια ιδρύματα σε τόπους κατοικίας των Τατάρων της Κριμαίας στην Ουκρανία, στην περιοχή του Χέρσον».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ