Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός - επιφυλακτικός για εμπλοκή Τουρκίας και Ρωσίας στην πολιτική της Βουλγαρίας




Φεβρουάριος 27, 2016.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας,  Μπόικο Μπορίσοφ,  δεν είναι αισιόδοξος για το αναμενόμενο αποτέλεσμα της έρευνας από την  κοινοβουλευτική επιτροπή που συστήθηκε με αντικείμενο  την παρέμβαση της Τουρκίας και της Ρωσίας στην εσωτερική πολιτική της Βουλγαρίας.


Αυτό, είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο "Focus", το Σάββατο.
 Ο πρωθυπουργός συνέστησε στον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του GERB, Τσβετάν Τσβετάνοφ και τους βουλευτές,  να σκεφτούν πολύ καλά σε αυτό, διότι, σύμφωνα με τις απόψεις του, το έργο τηςΕπιτροπής ενδέχεται να επιδεινώσει τις σχέσεις μεταξύ της χώρας με την Τουρκία και την Ρωσία.


Ο Μπορίσοφ τόνισε ότι δεν αποτελού έκπληξη οι αντιδράσεις και από τις δύο χώρες, που ήταν εξαιρετικά αιχμηρές, όπως δήλωσε σε ομιλία του σε οργάνωση της νεολαίας του κόμματός του στο Σαντάνσκι.


Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία «έκανε μια μεγάλη στροφή (ευνοϊκή)  στο θέμα του τουρισμού» και η Τουρκία δεν αντιδρά τόσο σκληρά για το φράχτη στα σύνορα, όπως αναμενόταν «με μία λέξη, καταφέραμε να ισορροπήσουμε τις σχέσεις μας και να κινηθούμε προς την κατεύθυνση βελτίωσής τους. Αυτό πρέπει να πράξει και η Επιτροπή», συνέστησε ο Μπορίσοφ.

Επεμβαίνοντας στο έργο της Επιτροπής δήλωσε ότι ελπίζει να δείξει διπλωματική και πολιτική διάθεση για να βρεθεί μια λύση στις περιπτώσεις της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας  του κυβερνώντος κόμματος, Τσβετάν Τσβετάνοφ είπε ότι θα προσπαθήσει να ασχοληθεί με το θέμα με τον καλύτερο και πιο ευεργετικό τρόπο για τη Βουλγαρία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σημειώνεται ότι το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε ως «ακατάλληλες και κακόηχες» τις κατηγορίες της Μόσχας που χαρακτήρισε τις προθέσεις της Βουλγαρίας ως ‘κυνικές’ και ‘νέο- μακαρθικές’   όσον αφορά τη δημιουργία της επιτροπής.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η δημιουργία μιας τέτοιας επιτροπής στη Βουλγαρία είναι «γελοία» και «επιδεικνύει την αχαριστία της Βουλγαρίας προς τη Ρωσία».
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ