Κουρδιστάν: Χριστιανοί Πεσμεργκά κατεβαίνουν στο πεδίο της μάχης




Φεβρουάριος 19, 2016.

 Αρμπίλ.

Οι ειδικές δυνάμεις της στρατιωτικής χωροφυλακής ‘Ζερεβάνι’ [Zêrevanî] που συνδέονται με τις δυνάμεις Πεσμεργκά, δημιουργήθηκαν από τη δομή της Χριστιανικής Ένωσης της Κουρδικής Περιφέρειας του Ιράκ και αριθμούν 750 άτομα, έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του και εντάσσονται στις δυνάμεις μάχης πεσμεργκά.


Το πρόγραμμα εκπαίδευσής τους τελείωσε χθες, 18 Φεβρουαρίου και θα ξεκινήσουν το έργο τους που είναι η προστασία των Χριστιανών της Μοσούλης και της περιοχής του βόρειου Ιράκ,  στο πλαίσιο των δυνάμεων πεσμεργκά, γράφει το κουρδικό δημοσίευμα στην τουρκική γλώσσα.


Το δημοσίευμα τονίζει ότι οι εκπαιδευόμενοι έχουν ορκισθεί πίστη στην ελευθερία και στην απελευθέρωση των χριστιανικών περιοχών από τους τζιχαντιστές του Ντάες.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ