Νταβούτογλου σε Κούρδους Συρίας: Φύγετε αλλιώς θα ισοπεδώσουμε το αεροδρόμιο




Φεβρουάριος 15, 2016.


Τελεσίγραφο έστειλε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά των Κούρδων της Συρίας και συγκεκριμένα κατά των Ομάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG).



Ο Νταβούτογλου  απαίτησε να εγκαταλείψουν το παλιό αεροδρόμιο του συριακού στρατού  που είναι κοντά στα τουρκικά σύνορα, απειλώντας να το καταστρέψει τελείως.


«Δεν θα επιτρέψουμε να πέσει η πόλη Αζάζ στο PYD (Κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης της Συρίας) και δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν στην δυτική όχθη του Ευφράτη και ανατολικά της Αφρίν. Θα πολεμήσουμε το PYD όπου είναι αναγκαίο και στο βαθμό που απαιτείται. Πρέπει να φύγουν από το αεροδρόμιο, αλλά εάν δεν φύγουν θα  ισοπεδωθεί», ανέφερε ο Νταβούτογλου.


Όπως επισημαίνει το ρωσικό δημοσίευμα, ο τουρκικός στρατός με το πυροβολικό του βομβάρδισε Κούρδους μαχητές του YPG κοντά στην αεροπορική βάση Μίνεγ.


Στις εκκλήσεις του Τούρκου πρωθυπουργού ο επικεφαλής του Κουρδικού Κόμματος PYD, Σαλέχ Μουσλίμ,  δήλωσε ότι οι Κούρδοι δεν εγκαταλείπουν τις θέσεις τους.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τις ενέργειες της Άγκυρας ως υποστήριξη προς την τρομοκρατία και  τις δράσεις της, ως παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ