Η Ρωσία καταγγέλλει την Τουρκία ότι μεταφέρει όπλα τη νύχτα στους τρομοκράτες στη Συρία




Φεβρουάριος 5, 2016.

Η Τουρκία τα βράδια προωθεί τρομοκράτες στις πόλεις της Συρίας, μεταξύ του Χαλεπίου και της Ιντλίμπ, καθώς και όπλα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος, Ιγκόρ Κονασένκοφ, όπως δημοσιεύει το 'Κρος' επικαλούμενο το Itar Tass.



Ο Ρώσος στρατιωτικός έδειξε σχετικές φωτογραφίες που ελήφθησαν από τη συνοριακή διάβαση της Ρεϊχανλί.


«Από το σημείο αυτό της τουρκικής μεθορίου γίνεται, κυρίως, η μεταφορά, τη νύχτα, τζιχαντιστών οι οποίοι μεταφέρουν όπλα και πυρομαχικά σε τρομοκράτες που βρίσκονται στις πόλεις Χαλέπι και Ιντλίμπ», είπε ο Κονασένκοφ.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα,, οι  Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ,  αυτή τη μεταφορά όπλων και πυρομαχικών με αυτοκινητοπομπές,  τις ονομάζουν «ανθρωπιστικές αποστολές».


«Η ίδια η Τουρκία φυλάκισε δημοσιογράφους που έφεραν στο φως αυτές τις αυτοκινητοπομπές,  οι οποίοι κατέγραψαν τι μετέφεραν στους αντάρτες της Συρίας», είπε ο υποστράτηγος.


Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε εκδώσει ανακοίνωση που έλεγε ότι η μεταφορά των τρομοκρατών στη Συρία από την Τουρκία, γίνεται μαζί με τη μεταφορά όπλων και εκρηκτικών υλών.



 Επιπλέον,  στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η τουρκική ηγεσία, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εμπλέκεται στην παράνομη εξόρυξη και μεταφορά πετρελαίου από το έδαφος της Συρίας και του Ιράκ, σημειώνει το δημοσίευμα του ‘Κρος’.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ