Σκόπια: Σλοβάκοι αστυνομικοί θα περιπολούν στα σύνορα με Ελλάδα




Φεβρουάριος 4, 2016.


Μετά από αίτημα του υπουργού Εσωτερικών του νοτιοσλαβικού κράτους, αύριο φθάνουν στα Σκόπια 25 μέλη αστυνομικής μονάδας της Σλοβακίας, που θα κάνουν κοινές περιπολίες με τους Σλάβους αστυνομικούς των Σκοπίων στα σύνορα με την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία της Σλοβακίας στα Σκόπια.



«Αστυνομική δύναμη της Σλοβακίας θα διεξάγει κοινές δραστηριότητες με τους εντόπιους αστυνομικούς στα σύνορα με την Ελλάδα, με σκοπό την προστασία των συνόρων, την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και θα βοηθούν στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.
Η σλοβακική αστυνομία θα είναι εξοπλισμένη με οκτώ  οχήματα παντός εδάφους, θερμικές κάμερες και συσκευές νυχτερινής όρασης. Η εντολή της αστυνομικής αποστολής της Σλοβακίας θα έχει διάρκεια 30 ημέρες με δυνατότητα παράτασης», ανακοίνωσε η σλοβακική πρεσβεία στα Σκόπια.


Όπως διευκρινίζεται, η αποστολή των 25 Σλοβάκων αστυνομικών είναι η μεγαλύτερη συνεισφορά κατά κεφαλήν από τις έξι χώρες που έστειλαν αστυνομικές δυνάμεις στα σύνορα των Σκοπίων με την Ελλάδα, ως έκφραση αλληλεγγύης στην αντιμετώπιση της κρίσης των μεταναστών, σημειώνει  το σλαβικό δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ