Η Μόσχα κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να συζητήσει για τους βομβαρδισμούς της Τουρκίας στη Συρία







Φεβρουάριος 16, 2016.


Η Ρωσία κάλεσε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να τεθεί το θέμα του βομβαρδισμού από την Τουρκία στόχων στη Συρία, την 16η Φεβρουαρίου, εκφράζοντας την ανησυχία της για τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού κατά αμάχων στις κουρδικές περιοχές της Συρίας, σύμφωνα με τον συριακό ‘τηλέγραφο’.




Ο Ρώσος διπλωμάτης, είπε ότι η Μόσχα έστειλε επιστολή τη Δευτέρα, ως μέλος του Συμβουλίου, με το αίτημα για συνεδρίαση, διότι υπάρχει βαθιά ανησυχία για τη χρήση βίας εναντίον της Συρίας από το τουρκικό έδαφος.



Στο ίδιο πνεύμα, ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ, δήλωσε ότι αναμένεται να ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις εξελίξεις στη Συρία και ότι κατά πάσα πιθανότητα η συζήτηση στο Συμβούλιο θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών την Τρίτη, επίσης, το Συμβούλιο θα συζητήσει την ανθρωπιστική κατάσταση στην Υεμένη.



Η Τουρκία βομβαρδίζει τις μονάδες  λαϊκής άμυνας του κουρδικού λαού για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τους Κούρδους μαχητές να καταλάβουν την πόλη Αζάζ που βρίσκεται μόλις 8 χιλιόμετρα από τα συρο-τουρκικά σύνορα.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα του συριακού ‘τηλέγραφου’, το κουρδικό Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) της Συρίας, απέρριψε αίτημα της Τουρκίας να αποσυρθούν οι Κούρδοι  από τις θέσεις τους κοντά στα σύνορα, τονίζοντας την αποφασιστικότητά τους να αποκρούσουν οποιαδήποτε τουρκική εισβολή στη Συρία.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ