Συρία:Τουρκική στρατιωτική φάλαγγα πέρασε στο συριακό έδαφος




Φεβρουάριος 14, 2016.

Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, το συριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι εισήλθε στο έδαφος της Συρίας τουρκική στρατιωτική στήλη με στρατιωτικό εξοπλισμό και περίπου 100 ένοπλοι Τούρκοι στρατιώτες.




Αυτό γράφει το πρακτορείο της Συρίας SANA, επικαλούμενο πηγή διπλωματικών κύκλων.



Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει το δημοσίευμα, η τουρκική στρατιωτική δύναμη που εισήλθε στη Συρία αποτελείται από 12 θωρακισμένα φορτηγά με πολυβόλα και πάνω από 100 στρατιώτες- με την υποψία ότι είναι μισθοφόροι. Η φάλαγγα διέσχισε τα τουρκοσυριακά σύνορα και κατευθύνθηκε στην ενδοχώρα.



Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εισβολή, και δεν προσδιόρισε τον σκοπό και την εμφάνιση του τουρκικού στρατιωτικού αποσπάσματος.



Όπως, είναι γνωστό, η Τουρκία και σήμερα συνέχισε να βομβαρδίζει με το πυροβολικό θέσεις τον Κούρδων στην επαρχία του Χαλέπι.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ