Η Ρωσία υπαινίχθηκε για «τουρκική στρατιωτική εισβολή» στη Συρία



Τούρκοι στρατιώτες σε όρυγμα στα σύνορα με τη Συρία


Φεβρουάριος 4, 2016.

Η Ρωσία, έχει αυτό που λένε, ‘ισχυρές ενδείξεις’ για να υποψιάζεται ότι η Τουρκία προγραμματίζει μια στρατιωτική εισβολή στη Συρία, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, όπως σημειώνει το αραβικό ‘Σκάι Νιουζ’.



Ο Κονασένκφο είπε ότι «το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει λάβει ισχυρά σήματα σχετικά με προετοιμασίες που διενεργούνται από τις ανεπαίσθητες τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, για να πραγματοποιήσουν μια χερσαία εισβολή στη Συρία».


Οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας,  δημιουργήθηκαν μετά την πτώση του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους  κοντά στα συριακά σύνορα,  καθώς ισχυρίζεται ότι είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της.


Σημειώνεται, ότι ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου  είπε την Πέμπτη ι) ότι «αυτοί που βοηθούν  τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, διαπράττουν εγκλήματα πολέμου» αναφερόμενος στις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία (σημ. το έχουμε, ήδη, αναφέρει).


Ο Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε, σήμερα, ότι  η ρωσική πολεμική αεροπορία ενεργώντας κατά ‘τρομοκρατικών στόχων’ στη Συρία, ‘τις τελευταίες τρεις ημέρες έχει προβεί σε 875 επιθέσεις, ιδιαίτερα στην περιοχή βορειοανατολικά του Χαλεπίου.



Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας «τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν από την 1η έως την 3η Φεβρουαρίου, 237 εξορμήσεις κατά 875 στόχων των τρομοκρατών σε περιοχές του Χαλεπίου – βόρεια και ανατολικά- στην επαρχία Λαττάκεια –βορειοδυτικά-, στο κέντρο της Χομς και ανατολικά στο Ντέιρ αλ Ζορ.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ