«Η τουρκική πολεμική Αεροπορία απέκτησε νέο ηλεκτρονικό σύστημα πολέμου»




Φεβρουάριος 23, 2016.

Ο μεγαλύτερος παραγωγός αμυντικών συστημάτων της Τουρκίας, η ASELSAN παρέδωσε το αναπτυγμένο και τοπικά παραγόμενο επίγειο ηλεκτρονικό  επιθετικό σύστημα ραντάρ  που ονομάζεται KORAL, στην τουρκική πολεμική αεροπορία.




Η παράδοση έγινε σε τελετή που πραγματοποιήθηκε από την αμυντική εταιρεία στις εγκαταστάσεις της στο Γκόλμπασι στην τουρκική πρωτεύουσα, Άγκυρα, στην οποία συμμετείχε ο Αμπιντίν Ουνάλ, διοικητής της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.



Το μεταφερόμενο επιθετικό σύστημα έχει τη δυνατότητα να συγχέει και να εξαπατά  αλλά και να παραλύει τα εχθρικά ραντάρ.



Επίσης, ‘αναλύει τα σήματα πολλαπλών στόχων και είτε χειροκίνητα είτε αυτόματα δημιουργεί μια κατάλληλη απάντηση», σύμφωνα με τους ειδικούς της ASELSAN.



«Είμαστε ευτυχείς που έχουμε αναπτύξει αυτό το σύστημα - το οποίο έχει περιορισμένος αριθμός χωρών στον κόσμο- και δίνει νέες δυνατότητες στο στρατό μας», είπε ο γενικός διευθυντής της αμυντικής εταιρείας, Φαΐκ Εκέν, κατά τη διάρκεια της τελετής.



Ο υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, υπογράμμισε τη σημασία των ηλεκτρονικών συστημάτων σε περιόδους κρίσεων.



«Έχουμε δει πόσο σημαντικό είναι στον ηλεκτρονικό πόλεμο κατά τους πρόσφατες συγκρούσεις», είπε και πρόσθεσε: « Έχουμε την πλήρη αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για να εξοπλίσουμε τις δυνάμεις ασφαλείας μας με τα πιο σύγχρονα όπλα», γράφει η Γενί Σαφάκ.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ