Η Τεχεράνη προειδοποιεί το Ριάντ για συμμετοχή του στον πόλεμο της Συρίας




Φεβρουάριος 6, 2016.

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφάλειας του Ιράν, Μοχσέν Ρεζάι, ανέφερε ότι εάν η Σαουδική Αραβία, εμπλακεί με τον στρατό της στη Συρία, τότε θα ανάψει ολόκληρη η περιοχή και εκτός από το Ιράν επιπτώσεις θα έχει και η ίδια η Σαουδική Αραβία.



Ο Ρεζάι, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι η Σαουδική Αραβία και οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να στείλουν στρατεύματα στη Συρία για την καταπολέμηση του Ντάες, αλλά στην πραγματικότητα για να προστατεύσουν τις υπόλοιπες εξτρεμιστικές ομάδες που μάχονται κατά του συριακού στρατού.


Πρόσθεσε ότι είναι πιθανόν σε μια τέτοια κατάσταση να δημιουργηθεί αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας, της Τουρκίας  και της Σαουδικής Αραβίας και στη συνέχεια θα εισέλθουν στον πόλεμο και οι Ηνωμένες Πολιτείες και ίσως εξελιχθεί σε μια μεγάλη περιφερειακή σύγκρουση.


Ο Ρεζάι, είπε ότι εάν η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, προβεί σε ένα τέτοιο βήμα θα οδηγήσει την περιοχή σε πλήρη ανάφλεξη, με πολλές εστίες συγκρούσεων.

Ο διοικητής, εξάλλου, του Σώματος  της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν, υποστράτηγος Μοχάμαντ αλ Τζαφάρι, τόνισε ότι η Σαουδική Αραβία δεν θα τολμήσει να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία.
Οι δηλώσεις του Τζαφάρι έγιναν το πρωί του Σαββάτου στις 6 Φεβρουαρίου 2016 όταν παραβρέθηκε στην κηδεία του Μοχσέν Καγιαριάν και άλλων πέντε που σκοτώθηκαν πολεμώντας στη Συρία, όπως σημειώνει ο συριακός ‘τηλέγραφος’.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ