Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο τρομοκράτες του DHKP-C που ετοίμαζαν επιθέσεις






Φεβρουάριος 4, 2016.

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν  δύο μέλη της τρομοκρατικής  αριστερής οργάνωσης DHKP-C, τους : Şerif Ertunç και ο Bülent Karpat που αναγνωρίστηκαν  στην είσοδό τους στην Τουρκία παρά το ότι είχαν πλαστές ταυτότητες . Η αστυνομία είχε κηρύξει ανθρωποκυνηγητό για τα άτομα αυτά.


Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από Τούρκους πράκτορες πριν δύο ημέρες, οι δύο τρομοκράτες του DHKP-C είχαν εισέλθει στην Τουρκία με ψεύτικα στοιχεία, ο εντοπισμός έγινε στην πόλη Σώκια του Αϊδινίου.

Οι μυστικές υπηρεσίες ανακάλυψαν ότι  στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν χάος με επιθέσεις στον πρόεδρο, στον πρωθυπουργό, το υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς ετοίμαζαν και επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν πιστόλια, εκτοξευτές ρουκετών, πυρομαχικά και πολλά εκρηκτικά καθώς οι δύο ακτιβιστές της οργάνωσης ήταν αποφασισμένοι να κάνουν πολλαπλά χτυπήματα στην Τουρκία, σύμφωνα με την ‘Χουριέτ’.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ