Ο Ρογκοζίν αποτρέπει ενδεχόμενο συναγωνισμού με τα ρωσικά μαχητικά Su-35s στη Συρία




Φεβρουάριος 6, 2016.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ντμίτρι Ρογκοζίν συμβουλεύει να μην ανταγωνισθούν (οι αντίπαλοι) με το πιο πρόσφατο ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-35s, που ξεκίνησε επιχειρήσεις στη Συρία.


Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, είπε ότι  τα υπέρ-ευέλικτα Su-35s έχουν αρχίσει αποστολές μάχης στη Συρία από την περασμένη εβδομάδα.


Υπενθύμισε ότι τα όλα τα ρωσικά αεροσκάφη που εκτελούν καθήκοντα στον συριακό ουρανό έχουν υποχρεωτική κάλυψη από ρωσικά  αλλά και από μαχητικά της Συρίας, καθώς και το σύγχρονο σύστημα αεράμυνας S-400.


«Ειλικρινά δεν συνιστώ συναγωνισμό με αυτό το ‘πετούμενο’» έγραψε στη σελίδα του στο Facebook, παρέχοντας έναν σύνδεσμο σχετικό με τις λειτουργίες του Su-35s.


Το αεροσκάφος αυτό έχει τη δυνατότητα ανίχνευσης πολλών εχθρικών στόχων μαζί και μπορεί να εκτοξεύσει ταυτόχρονα πυραύλους σε οκτώ στόχους.


Ο Ρογκοζίν είπε ότι τα αεροσκάφη αυτά βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ και έχουν δυνατότητα ετοιμότητας για πτήση ενός λεπτού.

Η Συρία βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο από το Μάρτιο του 2011. Η συνεχιζόμενη ένοπλη σύρραξη έχει σκοτώσει , σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, πάνω από 220 χιλιάδες άτομα.

Τα κυβερνητικά στρατεύματα αντιμετωπίζουν μια συμμορία μαχητών που ανήκουν σε διάφορες ένοπλες ομάδες. Οι ενεργές τρομοκρατικές ομάδες είναι το λεγόμενο ‘ισλαμικό κράτος’ και η ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα».

Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2015 η Ρωσία μετά από αίτημα του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ άρχισε αεροπορικές επιδρομές σε στόχους τρομοκρατών  του ‘Ισλαμικού κράτους’ και της ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’ στη Συρία, σημειώνει το Ria.ru.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ