The Washington Post: Ο Ερντογάν «θάβει ζωντανή» την Τουρκία




Φεβρουάριος 22, 2016.


Οι κατευθύνσεις της εξωτερικής πολιτικής των τουρκικών αρχών άρχισαν να γίνονται για την Άγκυρα ένας εφιάλτης.



Έτσι αξιολογεί την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα, η εγκεκριμένη αμερικανική εφημερίδα «Washington Post».


Σύμφωνα με την εφημερίδα, την οποία επικαλείται ρωσικό δημοσίευμα, η Τουρκία έχει μετατραπεί από μια ισχυρή περιφερειακή κατάσταση, σε μια χώρα στο περιθώριο, κατάφερε να τσακωθεί με όλους τους γείτονες και αυτό έχει οδηγήσει τη χώρα σε μια καταστροφική κατάσταση.


Η Τουρκία  αποδεικνύεται, τώρα, ότι είναι εντελώς απομονωμένη,  χωρίς να το συνειδητοποιεί, πηγαίνει από το ένα πρόβλημα στο άλλο, χωρίς να δίνει έγκαιρες λύσεις.


 Η Άγκυρα έχει χάσει τις καλές σχέσεις  με όλους και τώρα κανείς δεν την ακούει. Το τι λένε οι τουρκικές αρχές δεν έχουν πλέον κανένα βάρος.  Ακόμη και οι πρώην σύμμαχοί της την έχουν εγκαταλείψει», γράφει η εφημερίδα.



Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απειλεί με έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι η χώρα δεν θα εισβάλει, ούτε ο στρατιωτική ηγεσία τον στηρίζει στο θέμα αυτό. 


Έτσι ωθείται η  Τουρκία «βαθύτερα σε μια τρύπα από την οποία δεν υπάρχει διαφυγή».
Ο επικεφαλής του κράτους είπε: 


«Η Τουρκία έχει πλήρες δικαίωμα να εισβάλει με το στρατό της στη Συρία, εάν κρίνει ότι υπάρχουν τρομοκρατικές ομάδες»


 και ο υπουργός Εξωτερικών είπε: «Δεν είναι στην ημερήσια διάταξή μας να εισβάλουμε στη Συρία»…


-


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ