Η Βουλγαρία στέλνει 1.000 στρατιώτες στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα




Μάρτιος 9, 2016.

«Ο στρατός είναι έτοιμος να στείλει σε λίγες ώρες 1.000 στρατιώτες στα σύνορα Βουλγαρίας – Ελλάδας, σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στην Ειδομένη» (…).



Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Νικολάι Νέντσεφ στην τηλεόραση της Βουλγαρίας Nova .
Οι στρατιώτες θα είναι οπλισμένοι και θα προβαίνουν σε περιπολίες που θα γίνονται από κοινού με αστυνομικούς.


«Βία θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε έσχατη ανάγκη- όταν η ζωή των στρατιωτικών ή των αστυνομικών  απειλείται», δήλωσε ο υπουργός.



Διευκρίνισε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη και θα επιδεινωθεί περαιτέρω, αφού ήδη, περίπου 30 χιλιάδες μετανάστες βρίσκονται στα βόρεια της χώρας.



Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη, ούτε στα Σκόπια, ούτε στη Σερβία, όπως είπε.
«Η Βουλγαρία αντιστάθηκε εξαρχής στην μεταναστευτική ροή  και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι είναι νήσος σταθερότητας», είπε ο Νέντσεφ και εξέφρασε την ελπίδα ότι η κατάσταση θα παραμένει για τη χώρα, ως έχει.



Επεσήμανε ότι οι βουλγαρικές αρχές  είναι έτοιμες να αντισταθούν γιατί υπάρχει πιθανότητα οι πρόσφυγες να κινηθούν προς τα βουλγαρικά σύνορα.



Ωστόσο, ο ίδιος, δεν αρνήθηκε ότι οι πρόσφυγες στην απόγνωσή τους ενδέχεται να διέλθουν από απρόσιτα σημεία στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας, ή και στα Σκόπια.
Στη δυνατότητα επιστροφής στην υποχρεωτική θητεία των Βουλγάρων δήλωσε: 

Δεν το βλέπω πιθανό, διότι τα τελευταία χρόνια η χώρα στοχεύει σε επαγγελματικό στρατό και εκεί προσβλέπουμε, είπε, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ‘
БГНЕС’.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ