Η Βουλγαρία επέστρεψε 22 τόνους ελληνικά φρούτα και λαχανικά






Μάρτιος 7, 2016.

Ο βουλγαρικός Οργανισμός για την Ασφάλεια των Τροφίμων (БАБХ) δεν επέτρεψε κατά το Σαββατοκύριακο να εισέλθουν στη Βουλγαρία 22 τόνοι φρούτα και λαχανικά  από την Ελλάδα, κατόπιν ελέγχου που διενήργησε  στο συνοριακό σταθμό Κούλατα.
Συγκεκριμένα πρόκειται για 2,3 τόνους  λαχανικά, 17 τόνους πορτοκάλια, 2 τόνους μήλα και 1 τόνο αγγούρια.

 
Η παραγωγή ήταν ανώνυμη τοποθετημένη σε βρώμικες συσκευασίες και δεν πληρούσαν τις στοιχειώδεις απαιτήσεις ποιότητας των νωπών φρούτων κα λαχανικών.



Η βουλγαρική υπηρεσία ξεκίνησε ελέγχους σε κάθε αποστολή νωπών φρούτων και λαχανικών που προέρχονται από την Ελλάδα και το νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων, προκειμένου να εμποδίσει την εισαγωγή κακής ποιότητας και ακατάλληλης για κατανάλωση αγαθών.



Εικάζεται, ότι η καταστροφή των προϊόντων επήλθε από τον αποκλεισμό των συνόρων με την Ελλάδα,  εξαιτίας των κινητοποιήσεων των  Ελλήνων αγροτών.
--




               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ