Σκόπια: Πρόστιμο €250 σε όσους πρόσφυγες μπήκαν παράνομα (φωτό)




Μάρτιος 15, 2016.

Σκόπια.

Πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν σπάσει τον κλοιό στην Ελλάδα, στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στο έδαφος του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, συνελήφθησαν από Σκοπιανούς.



Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων, κρατούνται περί τους 600 ή 700 πρόσφυγες, ενώ άλλες πληροφορίες τους ανεβάζουν σε 3 χιλιάδες και σημειώνουν ότι μεταξύ τους υπάρχουν και 30 δημοσιογράφοι.


Οι αρχές του νοτιοσλαβικού κράτους επέβαλαν στους πρόσφυγες πρόστιμο €250 για παράνομη διέλευση των συνόρων με την Ελλάδα.


Δημοσιογράφος διεθνούς πρακτορείου κατέγραψε την σκηνή της διέλευσης των προσφύγων από ποταμό που βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων.



Σύμφωνα, εξάλλου, με τοπικές πηγές, στρατός και αστυνομία άρχισαν εντατικές περιπολίες σε πολλά σημεία των συνόρων στα οποία έχουν συγκεντρωθεί πρόσφυγες από την απέναντι πλευρά.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ