Πάνω από 30 δημοσιογράφοι κλείστηκαν στις τουρκικές φυλακές




Μάρτιος 8, 2016.

Σόφια.
  
Στις τουρκικές φυλακές βρίσκονται πάνω από 30 δημοσιογράφοι, δήλωσε ο δημοσιογράφος Ταϊφούρ Χουσεΐν της εφημερίδας «Ζαμάν- Μπουλγκάρια».



«Οι επιθέσεις κατά των δημοσιογράφων που αντιπολιτεύονται  στην Τουρκία  είναι ένα γεγονός  που διαρκεί πολλά χρόνια. Οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι  αρθρογραφούν  υπέρ της αντιπολίτευσης δεινοπαθούν», πρόσθεσε, σύμφωνα με το βουλγαρικό δημοσίευμα.
Ο Χουσεΐν εξήγησε ότι οι δημοσιογράφοι κατηγορούνται για τρομοκρατία, κατασκοπεία και προδοσία.



 Ο ίδιος χαρακτήρισε ως πολύ σοβαρή την πίεση που δέχονται  με αποτέλεσμα να υπάρχει λογοκρισία.
Πρόσθεσε ότι η Τουρκία κινείται σε μια έντονη πτωτική τάση, όσον αφορά την ελευθερία του λόγου.



«Οι δημοσιογράφοι δεν έχουν δικαίωμα να γράφουν και δεν επιτρέπεται να μιλούν σε ομάδα πάνω από πέντε άτομα. Το κτήριο της «Zaman» φρουρείται εξ ολοκλήρου. Ελέγχονται τα γραπτά των εργαζομένων. Το εσωτερικό δίκτυο Intranet είναι κλειστό και οι δημοσιογράφοι δεν έχουν καμία επαφή μεταξύ τους», πρόσθεσε και παρουσίασε την κατάσταση με το « Big Brother».



Ο Χουσεΐν θα σημειώσει ότι  η «Zaman» που εκδίδεται τώρα δεν έχει καμία σχέση με την εφημερίδα που γνωρίζουμε, έχει γίνει μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα, που υμνεί  τα επιτεύγματα της κυβέρνησης.



Ο ίδιος θα τονίσει ότι η τουρκική κοινωνία είναι εξαιρετικά πολωμένη με τους υποστηρικτές του Ερντογάν και δεν νοιάζεται ιδιαίτερα για τη δημοκρατία», συνόψισε ο Ταϊφούρ Χουσεΐν.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ


Το ‘Βαλκανικό Περισκόπιο’ είναι μία από τις απαγορευμένες ιστοσελίδες στην Τουρκία