Στην Πολωνία καταστράφηκαν 500 μνημεία Σοβιετικών στρατιωτών




Μάρτιος 31, 2016.

Οι πολωνικές αρχές ξαναγράφουν την ιστορία

Το Πολωνικό Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης αποφάσισε να καταστρέψει τα μνημεία της σοβιετικής εποχής, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται περίπου 500 μνημεία που είναι αφιερωμένα στους σοβιετικούς στρατιώτες που έπεσαν πολεμώντας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.



Αυτό ανακοινώθηκε από το πολιτιστικό κέντρο στο Καλίνινγκραντ,  που επικαλείται δημοσιεύματα της γειτονικής χώρας.


Σύμφωνα με τον Λούκας Καμίνσκι πρόεδρο  του πολωνικού Ινστιτούτου, τα μνημεία «συμβολίζουν την υπεροχή του κομμουνιστικού συστήματος στην Πολωνία και πρέπει να καταστραφούν».


Πρόσθεσε ότι « η διατήρηση αυτών των μνημείων είναι μια συνέπεια της μη ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων στην Πολωνία που ξεκίνησε από τη δεκαετία του 1990. Ήταν λάθος η διατήρησή τους που χρησιμοποιούνταν ως προπαγάνδα σε βάρος της χώρας μας».


Μεταξύ των άλλων, θα καταστραφεί και το μνημείο του στρατηγού Ιβάν Τσερνιαχόφσκι που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των μαχών στην Ανατολική Πρωσία το Φεβρουάριος του 1945.


Μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το νότιο τμήμα αυτής της περιοχής εντάχθηκε στην Πολωνία και η πόλη Μελτζάκ τιμούσε το θάνατο του Τσερνιαχόφσκι που έπεσε για την ελευθερία της από του Ναζί.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ