Περίπου 600 Αλβανοί πολίτες ψήφισαν στις εκλογές ως κάτοικοι …Σκοπίων




Μάρτιος 13, 2016.

Αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων αναφέρει ότι σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, τουλάχιστον 600 Αλβανοί πολίτες δήλωσαν ψευδώς κάτοικοι πόλης των Σκοπίων και ψήφισαν  στις εκλογές του 2013.



Τα στοιχεία διέρρευσαν από τον έλεγχο που διενεργείται, κατόπιν πίεσης της αντιπολίτευσης των Σκοπίων, για τα στοιχεία των ψηφοφόρων που περιέχονται στους εκλογικούς καταλόγους.



Παρόμοια περίπτωση υπάρχει και με Αλβανούς πολίτες που είχαν δηλώσει κάτοικοι της πόλης των Σκοπίων και λάμβαναν μέρος στις εκλογές του νοτιοσλαβικού κράτους.



«Πρόκειται, τώρα, για περίπου 600 άτομα από τον αλβανικό δήμο Πούστετς που κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εκλογών, είχαν καταχωρηθεί ως κάτοικοι του Κίτσεβο των Σκοπίων.  Σύμφωνα με τις πηγές, μερικοί από αυτούς είχαν δηλώσει ως κατοικία σπίτια ανθρώπων πού έχουν καίριες θέσεις σε κρατικά ιδρύματα», σημειώνει το δημοσίευμα.



Σήμερα το βράδυ λήγει η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων και αιτημάτων για τους εκλογικούς καταλόγους που θα χρησιμοποιηθούν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ