Οι ΗΠΑ προμηθεύουν την Τουρκία με έξυπνες βόμβες- 700 εκατ. δολαρίων




Μάρτιος 2, 2016.

Το Πεντάγωνο έχει υπογράψει συμφωνία με την Τουρκία για την προμήθεια έξυπνων βομβών τύπου «BLU-109» αξίας 682,9 εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου,  όπως αναφέρεται από τη βουλγαρική εφημερία ‘Σέγκα’.



Οι εταιρείες «Ellwood National Forge» και η «General Dynamics Ordnance and Tactical Systems» θα αποτελέσουν οι μεγάλοι προμηθευτές  της Τουρκίας.



 Με τη σειρά της η Τουρκία αναμένει να λάβει τις έξυπνες βόμβες από το 2020. Η Άγκυρα εδώ και χρόνια δραστηριοποιεί το πρόγραμμα εξοπλισμού του στρατού της.



Σύμφωνα με πληροφορίες οι βόμβες μπορούν να διεισδύσουν σε οπλισμένο σκυρόδεμα σε πάχος ενός μέτρου, στη συνέχεια, με τη βοήθεια ηλεκτρο-πυροκροτητή καταστρέφουν τον καταφύγιο των αντιπάλων.



Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ‘İhlas’, ο τουρκικός στρατός ετοιμάζεται για μια μεγάλη επιχείρηση εναντίον του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).



Το τουρκικό πρακτορείο  αναφέρει ότι θα καταστρέψει όλα τα καταφύγια, στρατόπεδα και σημεία συγκέντρωσης των Κούρδων αυτονομιστών σε όλη την επικράτεια και στο βόρειο Ιράκ.
Για τον σκοπό αυτόν χρησιμοποιούνται κατασκοπευτικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροπλάνα.



Κύριοι στόχοι είναι οι επαρχίες Ντιγιαρμπακίρ, Σιίρτ, Χακάρι και Σιρνάκ καθώς και οι τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται από το PKK στην οροσειρά Καντίλ, στο βόρειο Ιράκ.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Το ‘Βαλκανικό Περισκόπιο’ είναι μία από τις απαγορευμένες ιστοσελίδες στην Τουρκία