Η Μογκερίνι κάλεσε την Τουρκία να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τους Κούρδους




Μάρτιος 7, 2016.

Η Ύπατος εκπρόσωπος της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής  και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, τόνισε την ανάγκη η Τουρκία να αρχίσει εκ νέου τις διαδικασίες των ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Κούρδους.



Σύμφωνα με δημοσίευμα του ‘Ιντερφάξ’ η Μογκερίνι επεσήμανε ότι « η ΕΕ αναγνωρίζει το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση, αλλά υπάρχει η ανάγκη  για αυτήν την αλληλεπίδραση μεταξύ των τουρκικών αρχών και της κουρδικής πολιτικής εκπροσώπησης και πρέπει να ανανεωθεί».



«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί ότι μία από τις προτεραιότητές της είναι οι ειρηνευτικές συνομιλίες», προσθέτοντας ότι «θα συζητήσουμε το θέμα σήμερα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου».



Σημειώνεται ότι ευρωβουλευτές από την Πορτογαλία και τη Γαλλία έχουν καταθέσει αίτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για διαγραφή  του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ