Σκόπια: «Να τελειώνουμε με τις συνομιλίες με Αθήνα- για τη διαφορά του ονόματος»




Μάρτιος 30, 2016.

Η ακροδεξιά ηγεσία της Σλαβικής Διασποράς, που βρίσκεται υπό τον Τοντόρ Πετρόφ, για άλλη μια φορά επεμβαίνει  στη διαφορά του ονόματος του νοτιοσλαβικού κράτους με την Ελλάδα.



Ο Πετρόφ απορρίπτει την προοπτική ενός δημοψηφίσματος για αλλαγή του ονόματος και του συντάγματος της χώρας του.


Επικαλείται την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης κατά της Ελλάδας, στις 5 Δεκεμβρίου του 2011, που ακυρώνει τις ενστάσεις της Ελλάδας στην ένταξη των Σκοπίων σε διεθνείς οργανισμούς με το όνομα ‘Μακεδονία’.



Ζητάει από τον πρόεδρο και την κυβέρνηση της χώρας να μεσολαβήσουν στην ένταξη των Σκοπίων στα Ηνωμένα Έθνη με το όνομα «Μακεδονία», αλλά, όχι με την λατινική έκφραση της κυριλλικής γραφής δηλαδή ‘Repuplika Makedonija’ αλλά με την αγγλική ‘ Republic of Macedonia’ και η διάκριση από την ελληνική περιοχή και βουλγαρική νοτιοδυτική περιοχή της Μακεδονίας θα γίνεται μόνο από το ‘Republic’.



Επίσης, ο διεθνής κωδικός της χώρας να καθιερωθεί ως MK ή MKD, να αναγνωρισθεί ο λαός ως «μακεδονικός» και η γλώσσα ως «μακεδονική» καθώς και η «μακεδονική» κατοχή και η «γενοκτονία» των «Μακεδόνων» κατά τους Βαλκανικούς πολέμους 1912-1913 από τον ελληνικό στρατό και να πάψει η ‘ανάγνωση’ της ιστορίας όπως γίνεται από τα κυρίαρχα έθνη της περιοχής.



«Η Παγκόσμια Σλαβική Διασπορά πιστεύει ότι οι «Μακεδόνες» σε όλον τον κόσμο και αυτοί που είναι στα Σκόπια (Σλάβοι, δηλαδή,  της  βόρειας γεωγραφικής Μακεδονίας, Παιονίας και Δαρδανίας) απορρίπτουν με απόλυτη πλειοψηφία την ένταξη του κράτους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ με αλλαγή του ονόματος.



» Αυτό προωθείται εξαιτίας του «αντιμακεδονισμού» της Αθήνας, της ελληνικής γενοκτονίας των «Μακεδόνων» και του ναζιστικού αιτήματος της,  για αλλαγή της ονομασίας, και σε αυτό η  Ελληνική Δημοκρατία βρίσκει αλληλέγγυους τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο!»
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ