Γερουσιαστής Τζον Μακέιν: «Αποτύχαμε στη Μέση Ανατολή»




Μάρτιος 10, 2016.

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν θεωρεί ότι ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία και η ροή των μεταναστών προς την Ευρώπη, σε τεράστιους αριθμούς, αποτελούν  τη μεγαλύτερη κρίση που αντιμετωπίζουν οι δυτικές χώρες τα τελευταία 70 χρόνια, σημειώνει το αιγυπτιακό ‘Ράδιο Σαβά’.



Τη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη, μιλώντας στην ‘Φωνή της Αμερικής’ στα αραβικά,  την καθόρισε ως άμεσο αποτέλεσμα της ‘αποτυχίας της πολιτικής των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή».


Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι οι «Ηνωμένες Πολιτείες» απέτυχαν στη Συρία και το Ιράκ και αυτό είχε ως σημαντική επίπτωση στην προσφυγή σε άλλες χώρες των κατοίκων των περιοχών αυτών.


«Σήμερα είμαστε μάρτυρες μια κρίσης στην οποία έχουμε ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά.


 Ο Μακέιν παραδέχθηκε ότι «η αποτυχία της αμερικανικής ηγεσίας στη Μέση Ανατολή, επέτρεψε τη Ρωσία να αναλάβει την επιρροή της στην περιοχή και είναι πρώτη φορά  που γίνεται αυτό, τουλάχιστον από το 1973, όταν ο πρώην πρόεδρος Ανουάρ Σαντάτ έδιωξε τους Ρώσους από την Αίγυπτο.


Αναφερόμενος στη  Συρία και στο αίτημα διαφόρων χωρών για απομάκρυνση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία, δήλωσε ότι το ζήτημα αυτό δεν είναι επί του παρόντος επιθυμητό.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ