Πρόεδρος Σκοπίων: Οι μετανάστες χρησιμοποιούν υπηρεσίες εγκληματικών ομάδων




Μάρτιος 22, 2016.

Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ, δήλωσε σήμερα (χθες) ότι το 90 τοις εκατό των μεταναστών, που έχουν διέλθει από το νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων έχουν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες των εγκληματικών ομάδων, προκειμένου να φθάσουν στην Ευρώπη.


«Σύμφωνα με τις τελευταίες εκθέσεις της «Europol» τα κέρδη που αποκόμισαν οι εγκληματικές ομάδες από τη διακίνηση των μεταναστών ανέρχονται κατά το περασμένο έτος σε έξι (6) δισεκατομμύρια ευρώ.



Ο Ιβάνοφ τόνισε ότι οι εγκληματικές ομάδες προωθούν τους μετανάστες μέσω της χώρας του, λόγω της θέσης της στη Βαλκανική και τώρα φαίνονται να μειώνονται τα κέρδη τους από το κλείσιμο των συνόρων.



«Είναι απαραίτητη η επιστημονική προσέγγιση για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία. Όσο υπάρχουν η παράλογη οικονομική διαστρωμάτωση, οι κίνδυνοι για την ασφάλεια και οι συγκρούσεις, δεν θα πάψει η ροή των μεταναστών και θα είμαστε εκτεθειμένοι στη κρίση αυτή», είπε Ιβάνοφ σύμφωνα με το ράδιο Σλόμποντνα Εβρόπα.



Ο ίδιος τόνισε ότι τα πολιτικά κόμματα στη χώρα δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται τη μεταναστευτική κρίση στην προεκλογική εκστρατεία τους, «τόσο αυτά που βρίσκονται στην εξουσία, όσο και αυτά της αντιπολίτευσης», όπως είπε.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ