Βουλγαρία: Στρατός και αστυνομία σε κοινή άσκηση στα σύνορα




Μάρτιος 2, 2016.

Σόφια.

Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, έδωσε εντολή στους υπουργούς Εσωτερικών και Άμυνας να οργανώσουν μια κοινή άσκηση σε παραμεθόριες περιοχές, στις οποίες παρατηρούνται μεταναστευτικές πιέσεις.




 Στόχος είναι ο συντονισμός των δράσεων τους. Το μέτρο καθίσταται αναγκαίο μετά τις πρόσφατες τροποποιήσεις του νόμου για την Άμυνα και τις Ένοπλες Δυνάμεις, που δίνουν την ευκαιρία στις Ένοπλες Δυνάμεις να συμμετέχουν στη φύλαξη των συνόρων.


Τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι η άσκηση θα γίνει  στα σύνορα με το νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων και με την Ελλάδα.


Ο υπουργός Άμυνας, Νικολάι Νέντσεφ, δήλωσε ότι οι ασκήσεις θα θέσουν σε κατάσταση συναγερμού όλες τις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας.

Σε συναγερμό θα τεθούν επίσης οι δήμοι  Πέτριτς και Σαντάνσκι, όπου οι τοπικές αρχές έχουν προειδοποιήσει την κεντρική εξουσία.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ