Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε τη λήξη των επιχειρήσεων στα νοτιοανατολικά




Μάρτιος 9, 2016.

Το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας ανακοίνωσε την Τετάρτη,  τη λήξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων ενάντια στα στοιχεία του PKK, στη νοτιοανατολική περιοχή του Ντιγιαρμπακίρ, μετά από μια συνεχή επιχείρηση που κράτησε τρεις μήνες.



Ωστόσο, πηγές επιβεβαιώνουν τη συνέχιση των επιχειρήσεων στην κυρίως κουρδική περιοχή, όπως σημειώνει το ‘Σκάι Νιουζ Αράμπια’.


Το σύνολο σχεδόν της νοτιοανατολικής Τουρκίας είχε τεθεί σε στρατιωτικό καθεστώς από τις αρχές Δεκεμβρίου για την καταπολέμηση των αυτονομιστών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), που η κυβέρνηση το χαρακτηρίζει ως τρομοκρατική οργάνωση.


Στο τρίμηνο των επιχειρήσεων οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να εκδιώξουν τους αντάρτες του PKK από τις κυρίως κουρδικές πόλεις της νοτιοανατολικής τουρκικής επικράτειας, μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας μεταξύ της Άγκυρας και του PKK, πέρσι τον Ιούλιο.


Στο μεταξύ- συνεχίζει το δημοσίευμα- ο Κούρδος ηγέτης του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών, Σελαχατίν Ντερμιτάς, κατηγόρησε το Σάββατο τις τουρκικές αρχές για διάπραξη σφαγής στην πόλη Τσίζρε,  οι καταγγελίες του αμφισβητήθηκαν από τις αρχές.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ