Μηνύματα Κούρδων για το Νεβρόζ


Εκδήλωση των Κούρδων της Συρίας, για το Νεβρόζ


Μάρτιος 20, 2016.

Οι Κούρδοι γιόρτασαν σήμερα  τη γιορτή του νέου έτους, με την αρχή της Άνοιξης, Νεβρόζ (ή Νεβρούζ, στο κείμενο Newroz).

Γράφει το κουρδικό δημοσίευμα: 


Στο κράτος,  η περιοχή του,  που ονομάζεται ‘Βόρειο Κουρδιστάν’,  για πρώτη φορά δεν επέτρεψε στους Κούρδους να γιορτάσουν το Νεβρόζ, στοχεύοντας αυτοί που το επέβαλλαν (οι Τούρκοι) να αποδυναμώσουν τα θεμέλια της συνείδησης τους,  αυξάνοντας συγχρόνως με επιθέσεις την πολιτική τους.



Χθες, συνεχίζει το δημοσίευμα, έγιναν συλλήψεις και δολοφονίες στη Σιλβάν, Βάρτο, Τσίζρε, Σιλόπι, Σιρνάκ, σήμερα στην Ντέρικ, στην Νουσαϊμπίν και στο Ιντίλ.  Οι δολοφονίες και οι συλλήψεις έχουν γίνει μέρος της καθημερινής ζωής. Κάθε μέρα έρχεται η είδηση του θανάτου ενός συγγενή μας.



Αλλά, δυστυχώς, η σύγκρουση με τις τουρκικές δυνάμεις ήρθε εξαιτίας της πολιτικής που ακολούθησε το PKK

Οι άνθρωποί μας έφεραν τη σύγκρουση στις πόλεις και αυτό είναι επιζήμιο για τον αγώνα μας. Χάνονται τα ατομικά επιτεύγματα του λαού μας. Αλλά το PKK, επιμένει σε αυτήν τη λανθασμένη πολιτική.



Η απαγόρευση του Νεβρόζ θυμίζει μια άλλη εποχή, πριν από 90 χρόνια.  Τώρα απαγορεύθηκε σε όλες τις κουρδικές περιοχές (της Τουρκίας), αλλά παρά την απαγόρευση αυτή,  το κουρδικό έθνος θα εξακολουθήσει να γιορτάζει το Νεβρόζ, στην Τουρκία, τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν,  γράφει μεταξύ των άλλων το δημοσίευμα.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ