Η Ρωσία απείλησε τη Βόρεια Κορέα




 Μάρτιος 15, 2016.

Η Ρωσία προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα, ότι οι απειλές  που εκσφενδονίζει για «προληπτικά πυρηνικά χτυπήματα» μπορούν να δημιουργήσουν μια νομική βάση για χρήση των ένοπλων δυνάμεων της κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.



Η Μόσχα επεσήμανε ότι οι λίγοι εναπομείναντες φίλοι του Πιονγκγιάνγκ ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την επιθετική στάση της.


Η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που αποτελεί απάντηση στην απειλή της ΛΔΚ να «καταστρέψει» τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα, επικρίθηκε, επίσης από την Ουάσιγκτον και τη Σεούλ.



«Θεωρούμε απολύτως απαράδεκτη τη δημοσιοποίηση μηνυμάτων  που περιέχουν απειλές για ‘προληπτικά  πυρηνικά χτυπήματα’ εναντίον των αντιπάλων», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο  σε απάντηση των απειλών της ΛΔΚ.



«Η Πιονγκγιάνγκ θα πρέπει να έχει επίγνωση του γεγονότος ότι με αυτόν τον τρόπο η ΛΔΚ θα αντιταχθεί εντελώς  στη διεθνή κοινότητα και θα δημιουργήσει μια διεθνή νομική βάση για τη χρήση στρατιωτικής βίας», πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο.



Χθες η Ουάσιγκτον και η Σεούλ, ξεκίνησαν τις μεγαλύτερες μέχρι τώρα, στρατιωτικές ασκήσεις στη χερσόνησο. Οι ασκήσεις γίνονται ως απάντηση στην πυρηνική δοκιμή  του Ιανουαρίου στη Βόρεια Κορέα και στη εκτόξευση δορυφορικού πυραύλου τον Φεβρουάριο.



Ωστόσο, οι αναφορές της Μόσχας ‘περί απειλών’ έχουν «πρωτοφανή στρατιωτική και πολιτική απήχηση στην Πιονγκγιάνγκ».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ