Ρώσοι κομάντος συμμετείχαν στην απελευθέρωση της Παλμύρας




«Ρώσος στρατιωτικός: Ειδικές δυνάμεις μας, πήραν μέρος στην απελευθέρωση της Παλμύρας»


Μάρτιος 28, 2016.


Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο Στρατού επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι στην απελευθέρωση της πόλης Παλμύρα της Συρίας από τους τρομοκράτες του Ντάες, είχαν συμμετάσχει Ρώσοι κομάντος.





Ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Βαλέρι Γκερασίμοφ, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου,  δήλωσε ότι με την ρωσική επιχείρηση στη Συρία κατέστη δυνατή η επίτευξη ενός ποιοτικού άλματος στην εξέλιξη της κατάστασης στη Συρία και οδήγησε προς το τέλος τον αυξανόμενο τρομοκρατικό όγκο στη περιοχή, όπως σημειώνει ο συριακός ‘τηλέγραφος’.



Ο Γκερασίμοφ υπενθύμισε ότι οι ρωσικές  αεροπορικές επιδρομές οδήγησαν στην καταστροφή των κρησφύγετων των τρομοκρατών και τους αποθηκευτικούς χώρους τους, των όπλων και των πυρομαχικών, ενώ συγχρόνως απέκοψε τα κανάλια του λαθρεμπορίου πετρελαίου, στερώντας το Ντάες από έσοδα για την τρομοκρατική δραστηριότητά του.



Ο Ρώσος στρατηγός πρόσθεσε ότι ο στρατός και οι λαϊκές δυνάμεις που τον υποστηρίζουν,  άρχισαν εντατικές επιθέσεις κατά των συμμοριών του Ντάες, καθώς στη Συρία είχε επιβληθεί η εκεχειρία.



Κρεμλίνο: Ενισχύσαμε το συριακό στρατό με την παρουσία μας



Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία ενίσχυσε την ικανότητα μάχης και το ηθικό του συριακού στρατού.



Είπε ότι οι ρωσικές διαστημικές δυνάμεις συνέβαλαν στην απελευθέρωση της αρχαίας πόλης της Παλμύρας, αλλά απέφυγε να σχολιάσει για ρωσικές χερσαίες επιχειρήσεις στην περιοχή.



Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η απόφαση του Πούτιν να κρατήσει μέρος των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία,  είχε ως σκοπό τη συνέχιση του αγώνα κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων και την παροχή υποστήριξης στο συριακό στρατό στις επιχειρήσεις στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.



Περιέγραψε τη ρωσική συμμετοχή ως μια συμβολή στη νίκη και ως ένα βήμα προς το δρόμο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας στη Συρία.



Ο Πεσκόφ παραδέχθηκε ότι η Μόσχα είναι ικανοποιημένη με τη διεθνή προβολή αυτού του σημαντικού γεγονότος.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ