Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Η Τουρκία προμηθεύει καθημερινά τους τρομοκράτες στη Συρία με τόνους όπλων




Μάρτιος 4, 2016.

Ο επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση των αντιμαχομένων μερών στη Συρία, πτέραρχος Σεργκέι Κουραλένκο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν ληφθεί δείχνουν ότι η Τουρκία παραδίδει στους τρομοκράτες στη Συρία, όπλα και πυρομαχικά και άλλον εξοπλισμό.




«Σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο από το τουρκικό έδαφος στα σύνορα με τη Συρία μεταφέρονται τόνοι όπλων και πυρομαχικών καθώς και άλλα υλικά προς τις ομάδες «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» και «Αχράρ αλ Σαμ», δήλωσε ο Κουραλένκο.



Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αποδεικτικά στοιχεία  λήφθησαν μόλις χθες χάρη σε βιντεοσκοπήσεις από δημοσιογράφους του ρωσικού τηλεοπτικού καναλιού RT.



Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να συμμορφωθεί με την εκεχειρία που άρχισε στις 27 Φεβρουαρίου στη Συρία. Υπάρχουν ενδείξεις ότι στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας έχουν μεταφερθεί στρατεύματα και θωρακισμένα οχήματα.



Ο Ερντογάν σχεδιάζει να εισβάλει στο βόρειο τμήμα της Συρίας για να καταστρέψει τα μέλη των κουρδικών κομμάτων  της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και του «Κουρδικού Εργατικού Κόμματος».
Αυτές οι παραστρατιωτικές ομάδες είναι υπέρ του διαχωρισμού του κουρδικού πληθυσμού από την Τουρκία, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ