Γάλλος στρατηγός παραδέχθηκε τη ρωσική στρατηγική στην απελευθέρωση της Παλμύρας







Μάρτιος 30, 2016.

«Ο Γάλλος στρατηγός Ντομινίκ Τρενκάν, ο οποίος χαιρέτισε την απελευθέρωση της πόλης της Παλμύρας από τους τρομοκράτες του Ντάες, παραδέχθηκε ότι η ρωσική στρατηγική στη Συρία είναι αποδοτική, πραγματική και αποδεδειγμένη», όπως σημειώνει συριακή ενημερωτική ιστοσελίδα.


Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «France Info» τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, ο Τρενκάν δήλωσε : «Νομίζω ότι όλος ο κόσμος έχει πλέον επίγνωση ότι η στρατηγική της Ρωσίας στη Συρία είναι μια καλή στρατηγική και ότι η Ρωσία είναι μια δύναμη που δεν παρεκκλίνει από την πορεία της, που στοχεύει στη διευθέτηση (της Συρίας)».




Ο Γάλλος στρατηγός εξέφρασε, επίσης, τη θέση ότι η Μόσχα ήταν αυτή που βοήθησε στους εκπροσώπους της Δαμασκού και της συριακής αντιπολίτευσης να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη, υπογραμμίζοντας, ακόμη, το ρόλο της Ρωσίας, στην υλικοτεχνική υποστήριξη των συριακών αρχών για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ντάες.




Από τις 30 Σεπτεμβρίου 2015, η ρωσική πολεμική αεροπορία ξεκίνησε επιθέσεις κατά των τρομοκρατών στη Συρία, έπειτα από αίτημα του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ. Οι ρωσικές επιθέσεις κατά  του Ντάες και της οργάνωσης της αλ Κάιντα «τζαμπχάτ αλ Νούσρα» ήταν καθοριστικές για την αποδυνάμωση των τρομοκρατών. Στις 15 αυτού του μήνα, η Μόσχα άρχισε να αποσύρει τα στρατεύματά της από το κεντρικό τμήμα της Συρίας, αφήνοντας μόνο ένα τμήμα των στρατευμάτων της, σημειώνει ο συριακός ‘τηλέγραφος’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ