«Οι ΗΠΑ προστατεύουν το Ισραήλ από υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ»




Μάρτιος 31, 2016.

 Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα επέκρινε την απόφαση του Συμβουλίου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για τη δημιουργία μιας μαύρης λίστας των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους εβραϊκούς οικισμούς στην Ιουδαία, τη Σαμάρεια και το Γκολάν, σημειώνει ισραηλινό δημοσίευμα.




Το μποϊκοτάζ ισχύει για δύο ισραηλινές και άλλες διεθνείς  κατασκευαστικές εταιρείες.
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, γράφει ο ισραηλινός ‘Κάρσορ’, δήλωσε ότι πρόκειται για μια σαφή αντι-Ισραηλινή ενέργεια.



Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουάσιγκτον αντιτίθεται (φραστικά) στην ισραηλινή εποικιστική πολιτική, αλλά πιστεύει ότι το Συμβούλιο του ΟΗΕ δείχνει μια μη ισορροπημένη προσέγγιση προς το Εβραϊκό κράτος.



Η δήλωση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Ιερουσαλήμ. Ειδικότερα ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η δομή αυτή του ΟΗΕ «έχει από καιρό μετατραπεί σε ένα αντι-ισραηλινό τσίρκο που επιτίθεται συνεχώς στη μόνη δημοκρατία της Μέσης Ανατολής, αγνοώντας τις παραβάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα».



Στις αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ έχει ορίσει ειδικό εισηγητή τον Καναδό καθηγητή Μάικολ Λίνκ (Michael Link) στα παλαιστινιακά εδάφη.



Ο εισηγητής συνέκρινε την εποικιστική πολιτική του Ισραήλ με τη μαζική μετανάστευση των Γερμανών στα εδάφη που καταλήφθηκαν από τους ΝΑΖΙ κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.



Μάλιστα – σημειώνει το δημοσίευμα- σε μια από τις δημόσιες εμφανίσεις του έκανε έκκληση για διεθνή απομόνωση του εβραϊκού κράτους.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ