Τουρκία: Ο Ερντογάν ζητά παρέμβαση εισαγγελέα για αρχηγό του φιλοκουρδικού κόμματος




Μάρτιος 2, 2016.

Από τη Δυτική Αφρική στην οποία περιοδεύει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Νιγηρίας, Μοχάμεντ Μπουχάρι,  απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις δηλώσεις του επικεφαλής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Σελαχατίν Ντερμιτάς, σχετικά με τις σφαγές αμάχων στην πόλη Σουρ του Ντιγιαρμπακίρ, ο Ερντογάν  έκανε τις δηλώσεις:



 «Το καθήκον ενός βουλευτή στο τουρκικό κοινοβούλιο δεν είναι να παίρνει το μέρος της τρομοκρατικής οργάνωσης.  Οι Κούρδοι στα  νοτιοανατολικά είναι αδελφοί μας, δεν είναι τρομοκράτες, εμείς είμαστε κατά των τρομοκρατών. Οι θέσεις μας είναι σαφείς, ευκρινείς  και καθαρές, οι δηλώσεις του οδηγούν σε ποινική δίωξη. Οι εισαγγελείς πρέπει να κάνουν το καθήκον τους, είναι μέρος του έργου τους. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερεί την ειρήνη από τη χώρα μου».


Ο Ερντογάν από τη Νιγηρία αναφερόμενος σε τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα αυτήν, είπε ότι η τρομοκρατία δεν έχει θρησκεία, ούτε έθνος. «Καταδικάζουμε κάθε τρομοκρατία και δεν κάνουμε διακρίσεις μεταξύ των οργανώσεων», είπε, επισημαίνοντας ότι οι σχέσεις της Τουρκίας (των Οθωμανών) με τη Νιγηρία άρχισαν από τον 16ο αιώνα, σύμφωνα με  το Dha.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Το ‘Βαλκανικό Περισκόπιο’ είναι μία από τις απαγορευμένες ιστοσελίδες στην Τουρκία