Οι Κούρδοι ανήγγειλαν «Ομοσπονδιακό Σύστημα» στη βόρεια Συρία




Μάρτιος 17, 2016.

Οι Κούρδοι στη Συρία ανακοίνωσαν την Πέμπτη, το ομοσπονδιακό σύστημα από το οποίο θα διέπονται οι περιοχές που ελέγχουν στο βόρειο τμήμα της χώρας κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ρμελάν στην επαρχία Χασάκα, σύμφωνα με αραβικό δημοσίευμα.



Ο συμπρόεδρος του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης ανακοίνωσε ότι το συμβούλιο του κόμματος, που είναι το μεγαλύτερο κουρδικό κόμμα στη Συρία,  ενέκρινε το ομοσπονδιακό σύστημα στη Ροτζάβα- όπως ονομάζεται στα κουρδικά η βόρεια Συρία.



Από την πλευρά της η συριακή κυβέρνηση δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα νομικό  ή πολιτικό υπόβαθρο για την κήρυξη των Κούρδων να καθιερώσουν ένα ομοσπονδιακό σύστημα».



Επιπλέον, ο Εθνικός Συριακός Συνασπισμός, της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε ότι ο καθορισμός του πολιτικού συστήματος στο συριακό κράτος δεν είναι προνόμιο μιας φατρίας ή  ενός μέρους του λαού, αλλά όλου του λαού.


 Τα κουρδικά καντόνια στη Ροτζάβα
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ