Η Βουλγαρία σε ‘αδιέξοδο’ : «Ακόμη και το πεζικό μας εξαρτάται από τη Ρωσία»





Οι επικεφαλής των βουλγαρικών ενόπλων δυνάμεων εξέφρασαν τους  προβληματισμούς τους


Μάρτιος 15, 2016.

Σόφια.
«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή», προειδοποίησε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Νικολάι Νέντσεφ κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου με θέμα « Μέσα και εξοπλισμός των Χερσαίων Δυνάμεων για την εκπλήρωση των στόχων της εθνικής άμυνας», που πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Ακαδημία της Σόφιας.




Ο Νέντσεφ επισήμανε την υπάρχουσα περίπλοκη γεωπολιτική κατάσταση, την κρίση στην Ουκρανία, τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις , την προσφυγική κρίση και τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.



«Η προσφυγική κρίση έχει δείξει ότι καμία χώρα δεν μπορεί να τη διαχειρισθεί μόνη της», είπε κατηγορηματικά ο Νέντσεφ.


«Η δημογραφική κρίση είναι, επίσης, μια σοβαρή και πραγματική απειλή για την εθνική ασφάλεια», προειδοποίησε ο υπουργός Άμυνας.




«Η ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και του ΝΑΤΟ απειλείται», πρόσθεσε.



Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν ήμασταν σε καμία συμμαχία και ως εκ τούτου είχαμε γίνει εύκολα θύματα του Στάλιν.
(σημ. Η Βουλγαρία την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου ήταν σύμμαχος της ναζιστικής Γερμανίας του Αδόλφου Χίτλερ).



«Πρέπει ενεργά και συστηματικά να αγωνισθούμε για τα ιδεώδη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ», δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Νέντσεφ και τόνισε ότι «η Βουλγαρία δεν είναι ακόμη μια σταθερή δημοκρατική χώρα», λέγοντας ότι πρέπει να αγωνισθεί ο λαός για αυτές τις φιλοδοξίες.



Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Βουλγαρία δεν πρέπει να εξαρτάται σε εξοπλισμούς από χώρες που βρίσκονται εκτός του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.



«Η ζητούμενη αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού δεν είναι αυτοσκοπός», είπε ο Νιλάιι Νέντσεφ.


Ο  διοικητής των Δυνάμεων του Πεζικού, στρατηγός Αντρέι Μπότσεφ, επεσήμανε ότι οι χερσαίες δυνάμεις της χώρας εκτελούν την αποστολή τους με ευσυνειδησία  και δήλωσε ότι έχουν λάβει επαίνους από διεθνείς εταίρους.



Ο ίδιος επεσήμανε ότι ο βουλγαρικός στρατός  χρειάζεται νέες τεχνικές μάχης και νέο εξοπλισμό, ιδιαίτερα το πεζικό.



Το κύριο ζήτημα των προβλημάτων που επισημάνθηκαν είναι ότι  ο βασικός εξοπλισμός του βουλγαρικού στρατού είναι ρωσικός και η κάθε επισκευή του εξαρτάται από τη Ρωσία.



«Είναι εμφανής η έλλειψη ανταλλακτικών και επιπλέον ο εξοπλισμός μας είναι ασυμβίβαστος  με τους άλλους στρατούς του ΝΑΤΟ», είπε ο Μπότσεφ.
Θεώρησε ως άμεση ανάγκη για το πεζικό να επανεξοπλισθεί με όπλα και τεχνικές σύγχρονες για χερσαίες δυνάμεις, όπως αυτές των δυτικών.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ