Η Βρετανία στέλνει στρατεύματα στην Τυνησία για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών της Λιβύης




Μάρτιος 1, 2016.

Η Βρετανία στέλνει στρατεύματα στην Τυνησία για να εμποδίσουν την είσοδο των τζιχαντιστών του Ντάες που δρουν στη Λιβύη, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Michael Fallon στο Ρόιτερ.



«Ειδική μονάδα από 20 περίπου άτομα της 4ης Ταξιαρχίας Πεζικού μεταφέρθηκαν στην Τυνησία για να βοηθήσουν τις τοπικές αρχές στην αποτροπή της παράνομης διείσδυσης τρομοκρατών από τη Λιβύη» είπε ο Fallon στο Κοινοβούλιο.



Η απόφαση αυτή υπαγορεύθηκε από την αυξανόμενη ανησυχία της Δύσης ότι το Ντάες προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τη Λιβύη ως βάση για το σχεδιασμό και την εκτέλεση επιθέσεων.



Τον Ιούνιο του περασμένου έτους 30 Βρετανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από Ισλαμιστές σε επίθεση που πραγματοποίησαν σε ξενοδοχείο στην τυνησιακή ακτή της Μεσογείου.
«Είμαι εξαιρετικά ανήσυχος, όσον αφορά την επικράτηση του ‘Ισλαμικού κράτους’ στις λιβυκές ακτές, παρά τις εντατικές προσπάθειες για τη διαμόρφωση μια νέας κυβέρνησης στη Λιβύη», είπε ο ίδιος.



Οι Τζιχαντιστές επωφελούνται από το πολιτικό χάος που επικρατεί στη Λιβύη, για να ενισχύσουν τη θέση τους στη χώρα αυτή. Το ‘ισλαμικό κράτος’ ελέγχει την παραλιακή πόλη Σύρτη.



Ο Βρετανός υπουργός, ωστόσο, είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν σχεδιάζει να στείλει χερσαίες δυνάμεις για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών στη Λιβύη.


«Πριν από οποιαδήποτε λήψη απόφασης για στρατιωτική δράση, πρέπει να δημιουργηθεί η νέα κυβέρνηση της Λιβύης», είπε ο Fallon.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ