«Η Αλβανία δεν θα δεχθεί πρόσφυγες»




Μάρτιος 15, 2016.


Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Αλβανία έχει αποφασίσει να μην επιτρέψει τη διέλευση μεταναστών από το έδαφός της, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.



Ο γενικός διευθυντής της συνοριακής αστυνομίας, Γκέντς Μερεπέζα δήλωσε σε συνέντευξή του ότι «η Αλβανία δεν θα γίνει ένα παραθυράκι για τους πρόσφυγες που θέλουν να πάνε στη Δυτική Ευρώπη».


Αυτό, φυσικά, δεν είναι καλή είδηση για την Ιταλία, γράφει η ‘Il Giornale’.


Το κλείσιμο των συνόρων από την Αλβανία σημαίνει ότι οι πρόσφυγες θα αναγκασθούν να βρουν άλλη διέξοδο για να περάσουν την Αδριατική.


Η ιταλική εφημερίδα σημειώνει ότι οι μετανάστες ενδέχεται να αναζητήσουν διέξοδο από τις ελληνικές ακτές προς την ιταλική χερσόνησο.


«Παρά  τις συμφωνίες για την παράνομη μετανάστευση μεταξύ της Ρώμης και των Τιράνων, η επιτήρηση  για τη μετακίνηση των προσφύγων παραμένει σε υψηλά επίπεδα σε όλη την Αδριατική», σημειώνει η ιταλική εφημερίδα.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ