Βουλγαρία: Έλεγχος σε όλους όσους κατέχουν όπλα




Μάρτιος 22, 2016.

Κατόπιν αιτήματος του Γενικού Εισαγγελέα Σωτήρ Τσατσάροφ, το υπουργείο Εσωτερικών έχει ξεκινήσει έλεγχο σε όλα τα άτομα τα οποία κατέχουν άδεια πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών.

Η εντολή δόθηκε από την διεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας προς τις περιφερειακές διευθύνσεις του υπουργείου για τον έλεγχο μέχρι τις 31η Μαΐου. Το διάταγμα υπογράφεται από  τη Ρουμιάνα Μπατσάροβα, αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εσωτερικών.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα στη Βουλγαρία, άδεια οπλοκατοχής για οποιαδήποτε λόγο (ασφάλεια, κυνηγοί κλπ) έχουν συνολικά 248.257 άτομα.



«Το 2015 εκδόθηκαν 2.092 άδειες για αποθήκευση ή μεταφορά και χρήση πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών. Ένα σημαντικό μέρος από αυτές αφορούν επανεκδόσεις λόγω της λήξης της περιόδου των 5 ετών που σχετίζεται με το νόμο του 2010 που θεσπίστηκε για την κατοχή όπλων και προϊόντων γύρω από αυτό για τους πολίτες», είπε η Μπατσάροβα.



Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόνοιας για την ασφάλεια της χώρας.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ